Zmiana mechaniki on-hita na W Azira (bug fix, który dobrze wpływa na championa)

❗️❗️❗️Mechaniki, które dostawały buffy przez bugi – jak Grasp czy inne – nadal nie są naprawione❗️❗️❗️
Runy główne
Lethal Tempo Dobra runa na grubasów w laningu, wartość w late game jest absurdalnie wysoka
- Zmiana: bug z 50% obrażeniami Lethal Tempo zniknął, teraz można używać normalnie
Grasp of the Undying Po patchu 25.10, który usunął 50% penalty na podstawowych atakach Azira, runa stała się całkiem spoko. Dobra do leżenia i czekania w laningu
Fleet Footwork Azir ma jebanie niski magic resist, więc jak chcesz grać lane przeciwko magom, musisz unikać skilli – stąd ten build
Arcane Comet Moja ulubiona runa. Używam, jak mogę w laningu krótko, ale solidnie bić przeciwnika
Summon Aery Używam przeciwko dalekosiężnym, którzy powinni unikać obrażeń, ale ja mam większy zasięg (np. Twisted Fate)
Zmiany w runach drugorzędnych
Scorch: 50% penalty zostało usunięte, więc teraz można używać (normalnie brałem Gathering Storm)
Itemy – po prostu nie bierz Hextech Belt jako drugiego itemu, tylko Liandry albo Riftmaker
Elektrowstrząs też jest zajebisty, momentalnie robi tyle dmg co inne champy
Więcej
No ale jeszcze przed naprawą buga Scorcha, jak testowałem Azira na Deathfire, no i jasne, że obrażeń ze Scorcha w to nie wchodzi, ale w 30-minutowej grze nabijałem 2000–3000 obrażeń z Deathfire'a, więc czy to naprawdę aż tak niegrywalne? Teraz, jak Scorcha naprawili, to może być całkiem spoko...
Więcej