Wiem, że to już przebrzmiały temat MBTI, ale mam kumpla, który jest totalnym INTJ-em.
Jakieś pomysły, co można z nim robić poza domem? Ciągle kończy się na kawie albo piwie.
Lubię kręgle, bilard, granie w kafejkach internetowych (PC bang), wspinaczkę, zakupy ciuchów, shishę i bary z koktajlami. A tak w ogóle, jestem INTP, hehe.
원흉Ja, będąc ENFP/ENTP, gdzie wychodzi mi pół na pół I/E i pół na pół T/P, jestem najbardziej prawdopodobnym typem, ale według moich standardów INTJ to katastrofa. Nie da się ich odczytać, ich publiczna uprzejmość i wewnętrzna życzliwość są rozdzielone, i to jest tak wyraźne, że jak się zbliżasz, bo są mili, to się odsuwają, stawiają granicę... Naprawdę są tacy trudni. Mam kilku znajomych INTJ, na początku było mi z nimi cholernie ciężko i trochę się ich bałem. Dopóki nie przekroczysz ich granicy, nie wiesz, gdzie ona jest, ale jak już ją przekroczysz, to uciekają. Chowają się. + Stosują cholernie dużo manewrów unikowych. Stawiają granice, których nie wolno przekraczać, i to jest jak zasadzka ;;;;;. Wśród chłopaków, w których się podkochiwałem, ten typ był najtrudniejszy i najbardziej wymagający w relacji, kurwa. Wszystko szło dobrze, a potem bez powodu wszystko się psuło, a oni po prostu się wycofują bez słowa, co doprowadza mnie do szału. Nawet teraz, jak o tym myślę, naprawdę nie rozumiem. Chyba autor posta czuł to samo trudne wrażenie, co ja, kiedy nie wiem, co myśli ta druga osoba, i dlatego to napisał...
Jak tylko plan jest dobrze ułożony, to od razu mi się podoba.
More
Lubię kręgle, bilard, granie w kafejkach internetowych (PC bang), wspinaczkę, zakupy ciuchów, shishę i bary z koktajlami. A tak w ogóle, jestem INTP, hehe.
More
Jeśli wiem, kiedy i co się dzieje, to w zasadzie nie obchodzi mnie, co robisz.
More