League of LegendsLeague of Legends

311 online

Ciekawy matchup

3,082 views16 comments23 upvotes

사일러스 말파이트 Sylas jest kontrą na Malphite'a, to prawda, ale tylko dlatego, że kradnie mu ultimate. Na linii Sylas jest wręcz zdominowany przez Malphite'a. Nie polecam pickowania Sylasa, gdy na topie jest Malphite.

16 comments
  1. 7
    Level 59ㅊl즈

Malphite wygrywa z Sylasem Ale drużyna nie jest w stanie pokonać Sylasa po użyciu ultimate'a Malphite'a

More
    Reply 1
    1. 맥다핀

Wielki Krok

More
  2. 2

Z drugiej strony, dżungler, który może unikać walk na linii, jest zdecydowanie polecany.

More
    Reply 1
    1. 허나거절한다OP

Jak gram Malphitem na topie, a junglerem jest Sylas, to czuję, że świat się wali.

More
  3. 2

To działało tylko wtedy, gdy W był kiedyś strasznie OP. Teraz nawet Sylas wygrywa z nim na linii.

More
    Reply 1
    1. 허나거절한다OP

Malphite ma trudny tylko wczesny etap gry,

More
  4. 2

Ale jeśli Zilean znowu pójdzie w 'Roa' (Roamer/Wędrowiec), to Zilean będzie w stanie przejąć inicjatywę na linii.

More
  5. 1
    Level 77아팰리오스

Co? Nigdy nie przegrałem grając na Sylasie.

More
    Reply 1
    1. 허나거절한다OP

Nigdy nie przegrałem z Sylwanem

More
  6. 0

Ale jak wyskoczy Malphite, to i tak nie wytrzymam z Sylasem~

More
    Reply 1
    1. 허나거절한다OP

Jeśli jest interwencja dżunglera, Sylas ma łatwiej, ale to samo dotyczy Malphite'a.

More
  7. 0
    Level 25Aca4

Co, niby Malphite ma mnie zepchnąć?

More
    Reply 4
    1. 유농밀크

Nie jest tak, że bezwarunkowo przegrają linię, ale to nie jest sytuacja, w której można by twierdzić, że ma się przewagę na linii jako Sylas. Wręcz przeciwnie, jeśli Malphite pójdzie w AP albo weźmie Przebudzenie, Sylas ma trudniej.

More
    2. 허나거절한다OP

Nawet jak Malphite buduje tylko tankowate itemy, to i tak Sylasowi robi się coraz ciężej.

More
    3. GreenPlumTea

허나거절한다Galio też jest podobny

More